dinsdag 29 juli 2008

En dan rust!!!

Nu is het genieten van het heerlijks dat Italie te bieden heeft, pizza, vino rosso, gelato, nog eens gelato, en capucino. Ondertussen ben ik beland in Saluzzo, een streek van talrijke kastelen, abdijen, fresco's, met het middeleeuwse centrum van Saluzzo met zijn geplaveide steile steegjes, de bergen op de achetergrond. Heerlijke fruitgaarden, de eerste keer in mijn leven dat ik kiwi-plantages zie, helaas ze zijn nog niet rijp.
Na twee dagjes rondslefferen met mijn schetsboek, bomenboek, en gidsje, tijd voor de volgende stop, Verbania en de Lago magiorre...

mtb Italie

De eerste week van mijn vakantie heb ik voornamelijk op mijn zadel doorgebracht. Ik had me ingeschreven voor de Ironbike Italie, zijnde;

Dag 1 proloog in Entraque, een plaatselijk rondje van 5 km
Dag 2-> San Damiano, 2830 hm en 9 uur rijden -> tegen de vlakte op mijn knie :-(
Dag 3-> Jausiers, na 1900 hm opgave wegens dikke knie
Dag 4 -> Barge, rustdagje dan maar en 4 uur onderweg in de wagen naar hetvolgende punt, hoogtepunt van de dag was een heerlijke cappucino.
Dag 5->Torre Pellice, 3400 hm en 9 uur onderweg, heel mooie etappe!
Dag 6 ->Pragelato, 4300 hm, 11 uur, met afdaling van de trappen van het Fenestrelle-Forte della Valli, trappen waren iets te stijl voor mij, dan nog maar eens een kniebuiging op mijn andere knie deze keer, verdorie.
Dag 7 ->Cesana, 3100 hm, 9 uur onderweg en dankzij de skiliften, veel downhill!!
Dag 8 ->Aankomst Sauze Doulx, helaas shortcut òoeten nemen, knieen zijn beide kapot.

Kort samengevat is mijn technisch niveau ondermaats en daar moet ik dringend werk van maken, het heeft me twee stomme vallen opgeleverd, pijnlijke knieen, en veel loopwerk, ja zelfs bergaf kon ik soms te voet naar beneden...
Anderzijds heb ik hier een prachtig stukje Italie ontdekt. De verlaten dorpjes de prachtige hoogvlakten doen me een beetje denken aan de Pyrenneeen, de overstreek naar het natuurpark Queyeras, de geur van de dennenbossen, en dan de gezelligheid van de Oostenrijkse skidorpjes. En niet te vergeten het Italiaanse natuurpark "Parco Naturale Alpi Maritime".

Een korte dagbeschrijving tijdens de Ironbike,
- Opstaan om 6 of soms om 5 uur 30
- in de kou en rechtstaand een portie pasta met olijfolie naar binnen werken met daarbij een aantal bookes met choco, en cafe latte.
- natte tent inpakken, tanden poetsen, behoefte doen op de enige 2 franse wc's ter beschikking voor 160 man, en haasten dat al uw gerief tijdig aan de vrachtwagen ligt.
- vertrek voor minstens 9 uur op de fiets met dagelijkse portie van 5 liter cola, thee, isostar, fruitsap dit alles aangelengd met water, bananen, kaas, saucisse, wederom bookes met choco, en vers gemaakte omeletten onderweg...
- aankomst, rijst, bookes met choco, watermeloen...
- gerief zoeken, tent rechtzetten, fiets kuisen, douchen, effe bekomen, eten, briefing, soms pas om 11 uur en dan proberen wat te slapen, want volgende dag beginnen we van voren af aan...

Eindconclusie, IK HAAT BOOKES MET CHOCO! verder heb ik wel genoten van deze zware race, helaas kon ik niet alles uitrijden en dat wringt toch een beetje...

PS sorry voor de eventuele schrijffouten, maar tis hier met een querty klavier te doen.. en fotootjes volgen later...

maandag 14 juli 2008

Het Hageland

Gisteren nog eens een stevige wandeling in en rond Aarschot. Met als belangrijke ingrediënten: heuvels, prachtige vergezichten, holle wegen, natuurreservaten en beukenbossen.

Onderweg passeren we 'De moedermeule' ; Deze molen werd gebouwd in Mechelen in 1667. In 1839 werd deze standaardmolen verhuisd naar de Hondsheuvel te Gelrode. Na een lange periode van inactiviteit werd de molen geklasseerd en in 1976 werd hij gerestaureerd, zodat er nu elke zondagnamiddag opnieuw op ambachtelijke wijze gemaald kan worden. Omdat de molen hoog in open veld staat, heeft hij geen hogeteerlingen nodig: het kruisvlak ligt op lage teerlingen. De Moedermeule is in 2006-2007 in twee fasen opnieuw volledig maalvaardig gerestaureerd en werd op zondag 11 mei 2008 feestelijk heropend. De molen wordt terug voor het publiek opengesteld op de derde zondag van de maand in de namiddag.
Wij keren hier 's avonds terug omdat de menukaart er zo aantrekkelijk uitzag, ik koos voor een heerlijk geitenkaasje op een bedje van champignons en krokant gebakken spekjes, versierd met een frisse groen salade, met spaanse meloen en afgewerkt met verse kersen, frambozen en een sausje van veenbessen, dit gecombineerd met 'ne moedermolen' (plaatselijk bier te vergelijken met Hoegaarde) en vers gebakken brood, heerlijk!
Place to be: Hondsheuvel 3 te Gelrode

zondag 6 juli 2008

Revanche!

Tijd om weerwraak te nemen in Oud Heverlee. Vorig jaar was ik daar redelijk zwaar ten val gekomen tijdens een mountainbiketocht; nen jeep die plots voor mijn wielen reed, of ikke die net iets te snel vanuit een zijweggeske afdaalde:-)
En om dit goed te maken had ik mezelf zwaar onder tijdsdruk gezet en heb ik alles uit mijn benen geperst om zo snel mogelijk de 97 km te rijden, en eerlijk waar, ik verschoot van mezelf in 4 uur en half stond ik weer aan de finish, inclusief de bevoorradingen en stops. Ongeveer 22 km/uur op een toch wel pittig en vooral prachtig parcours met heel veel offroad! Dit smaakt naar meer...

zaterdag 5 juli 2008

De Condroz


Heerlijk genieten van de weidse zichten, de leuke klimmekes en afdalingen!

dinsdag 1 juli 2008

Leuvense vaart




Na een stressy examenperiode, tijd voor wat ontspanning en actie natuurlijk!


Deze namiddag heb ik één van mijn favoriete fietstoerkes gedaan, heel simpel, Mechelen - Leuven en terug, ongeveer 50 km planché gas op mijn koersfietske. Elk seizoen heeft hier zijn charmes, nu was het genieten van de schaduw van de populierenlaan.


Deze blauwe reiger zat daar zo te genieten van de warme zonnestralen op zijn grijze vederdek, dat ik hier toch een kleine stop voor wilde maken. Snel fiets aan de kant, sluipend op mijn buik in het gras gaan liggen voor het 'perfecte shot'... stopt er toch wel ne kerel die mijn foto wil inpikken zeker hij haalt een zéér gesofisticeerd toestel met een joekel van een lens boven, terwijl heb ik met mijn miezerig toestelleke een foto genomen en kijk met enige jaloezie toe... en net voor alles scherp gesteld is gaat de vogel toch wel vliegen zeker... ik kan enige glimlach niet onderdrukken en vervolg mijn tocht.