maandag 24 november 2008

The mission

Slachtoffer gelocaliseerd STOP
Gecodeerde boodschap gevonden STOP
Vermoedelijke locatie in opdracht STOP
Ontcijfer code STOP
Dringend STOP

The mission is een nachtdropping vol avontuur en geheimzinnigheid, de nachtdropping gaat pas door in februari, maar nu reeds moeten we enkele opdrachten tot een goed einde brengen. En eerlijk gezegd, wij geraken er niet wijs uit! Dit is de link met de opdracht, je ziet een foto van een autokerkhof en als je op een welbepaald autootje klikt komt er een boodschap te voorschijn.

http://www.themission.be/pre-mission/startpagina.html

De boodschap is dus de volgende:

"Op dit verlaten autokerkhof in de woestijn is in de koffer van een wrak een lichaam gevonden in verre staat van ontbinding. In de broekzak zat een papiertje met de cryptische tekst op:
SALLNABA82A378058 WOLOAHM75GO98610
WBAPX31030C01830 JMPONH66WYX014060
VF7MFRHY865608391 1J4GZB8Y9UY503054

In de boodschap is het heel onduidelijk of het over een nul een 'o' of nog iets anders gaat...
Zij die het vinden hebben een trappistje te goed!!! Allé die eerst is en voor ons is toch!!

donderdag 13 november 2008

Tuinontwerp Jette deel 2

Dit is mijn tweede ontwerpje, met de bedoeling een sfeer van rust, sereniteit en soberheid te creëren. Centraal ziet u van links naar rechts, de koker, een mozaiek van witte dallen in een groenbed van planten, de 'p'-vorm is het water met daarin groene bodembedekker 'Pachysandra', daarnaast verhoogd terras in dezelfde witte dallen. Boven en onder groenblijvende plantenbakken en boven overdekt terras en bergruimte met groendak. Getekend op schaal 1:50 en Noorden rechts onderaan. De lijnen lijken iets gebogen maar dat is vervorming bij het nemen van een foto. Oef eindelijk diene vieze vinger van mijn frontpagina :-)

zondag 9 november 2008

AUCH !!!

Dit is mijn middenvinger nadat ik hem geplet heb tussen de deur van mijn auto... mijn auto is in onberispelijke staat, mijn vinger iets minder...
-> Gevolg
- geen volleybalmatch op zondag, zaterdag toertochtje met één handschoen en zonder achterrem te gebruiken en met één hand over de wortels, de schokken waren moordend.
- ipv de volleybal mijn eerste lange duurloop ooit: zijnde Mechelen-Rumst-Boom-Heindonk-Mechelen, bij zonsondergang, heerlijk!! 26 km aan gemiddeld exact 10,1 per uur.

woensdag 5 november 2008

Tuinontwerp Jette

Dit is een maquette van één van de ontwerpen die ik gemaakt heb voor mijn studie tuinarchitectuur. De opdracht was om voor het UZB (ziekenhuis Jette)een patiotuin te ontwerpen. Ze gaan namelijk de spoedgevallendienst uitbreiden en de huidige parking wordt omgevormd tot patio...

De maquette is gemaakt op schaal 1:50, er is de bestaande technische koker links, de omheining achteraan is verhoogd tot 3 meter zodat de achterliggende machines niet meer zichtbaar zijn en bewerkt met hout om het een natuurlijker beeld te geven en het kijkpunt is de glazen wand van de spoedgevallen. Verder zie je links een berging/hondenkennel met groendak, centraal groene circel met bodembedekking, daarin waterval uit de muur, waar ook een spiegel is aangebracht om het zicht te vergroten en het thema "water" meer in de verf te zetten, ook circelvormen zijn de uitdeining van het water, verder centraal een zitbank en een houten zitplatform, links aan de koker zie je ook het overdekt terras in glas om toch zoveel mogelijk licht in de tuin de hebben. (noorden bevind zich rechts vooraan)

zondag 2 november 2008

Modderploeteren!

Bah tis begonnen, modderploeteren, en sommige mensen denken dat mountainbikers daar van houden, NEEN, dat is veldcross, wij houden van bergop en vooral bergaf rijden. Maar ja om de conditie een beetje op peil te houden zijn we genoodzaakt om af en toe het Vlaamse land eens om te ploegen, de kracht in de benen gaat er wel op vooruit want stampen stampen en nog eens stampen om dan toch dat stukje bergaf door te geraken :-( , ook het materiaal heeft zwaar te lijden onder deze omstandigheden. Maar soit, op de een of andere manier ben ik wel goed in modderploeteren. Voor de cijferfreaks 61 km, 680 hm, max 46 en 19 gemiddeld, ondanks 2 keer aanschuiven in de file (9 uur vertrekken is te laat voor een populaire toertocht als Langdorp :-(