zondag 22 maart 2009

Omloop passage fitness

De omloop voor wielertoeristen. En ik was op de afspraak, de eerste keer dit jaar dat ik mijn koersfietske van stal haal. Afspraak aan de Blaarmeerse in Gent voor het vertrek van de 132 km lange rit over Vlaamse heuveltjes; Leberg, Pottelberg, Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg en Molenberg.
In het begin van het parcours was er enorm veel volk en had ik mij aangesloten bij een groepje coureurs, wat een gedoe!! Ik ben niet gewoon om in een groepje te rijden; het is heel allert rijden want het minste maneuver moet je onmiddellijk reageren, voortdurend remmen om dan weer vollebak op te trekken en weer aan te sluiten, continu teken doen voor paaltjes, puttekes.. dan komt er nog bij dat wielrenners snuiven en speken en rochelen, pfff veel te vermoeiend om in zo'n peleton te rijden, ik had ook alleen maar het achterste van mijn voorganger gezien... en niets van de omgeving, en het ging ook net iets te snel voor mij, maar omdat het 's morgens zo fris was ben ik wel hard gestart om de koude er uit te rijden.
Wederom weer weinig vrouwen op de lange afstand, maar dan plots kwam er eentje mij voorbijsteken een Hollandse, ze reed verdorie goed, maar op den Taaienberg (stukje van 17%) even op mijn kleinste (derde) blad, uit het gootje en orde op zaken stellen, ik heb ze niet meer gezien:-) maar vandaaruit was het beste er wel af, die demmarage heeft me veel van mijn krachten gekost, nog een laatste bevoorrading met mijn favoriete Meli-koekjes om weer wat op krachten te komen, nog een stuk stevig doorrijden en naar het einde toe was het echt hopen achter elke bocht dat ik er was, die laatste 20 km waren eindeloos. Maar enfin toch een knappe prestatie, gemiddeld 29 km/uur op een overwegend vlak parcours en een 25 km wieltjeszuigen, verder alles solo gereden! En ik heb er weer volop zin in!!!

donderdag 12 maart 2009

Weekendje ski in La Bresse

Véél sneeuw, mooi uitzicht over de Vogezen.mist..
Prachtige pistes en geweldige sneeuwcondities.

Bourgeon de sapin, schnapske om op te warmen en genieten van de enige zonnestralen.


En een heerlijke choucroute.