woensdag 20 mei 2009

Reetse kleiputten

Nog maar eens de kleiputten gaan verkennen naar mooie plekjes, leuke paadjes om te bewandelen.. en dit allemaal in opdracht voor mijn schoolproject landschapsarchitectuur..

zaterdag 9 mei 2009

Opdracht geslaagd!

Vandaag nog eens een fysieke uitspatting op de koersfiets; "De Vlaamse Reuzen" van het lotto circuit gereden. De aantrekkingskracht van dit parcours ging vooral naar de geweldig aantal klimmekes op Vlaamse bodem. Met het vooruitzicht op de LCMT (mtb-vierdaagse) moeten er dringend wat hoogtemeters gemaakt worden. Om ongeveer 8u30 vertrok ik al bibberend op mijn fietske met onmiddelijk 2 kanjers (stukje van 20%) voor de wielen, en dat op koude spieren, niet echt aangenaam, maar wel ontnuchterend, ik dacht hier vol gas te geven maar al snel blijkt dat ik zal moeten temporiseren. Maar 't parcours was ontzettend mooi, de klimmen volgde elkaar op en de afdalingen heb ik met waanzinnige snelheden genomen. Toch een stuk waar NIEMAND mij voorbij stak!! Mijn mountainbikeskills kwamen van pas:-) Rustig de tijd genomen aan de bevoorradingen en toch stevig doorgereden, maar niet à blok, omdat op het einde nog 2 reuzen te wachten stonden met elk een stukje van 21%, blij dat ik een trippel heb steken of dit was haast onmogelijk geweest, maar nu toch nog vlot enkele lijkjes opgepikt... doet altijd deugd te zien dat er coureurs aan de kant liggen met krampen, of al zwalpend naar boven trachten te geraken, dikwijls hoor ik daar bij:-( Het eindigde echter een beetje in mineur samen met nog iemand hebben we het einde gemist en voor we het wisten begonnen we terug aan klim 1, gelukkig zagen we onze fout onmiddellijk in en keerde we om, op zoek naar de finish (pijltjes waren niet echt duidelijk) Zo hadden we nog een extra 7 km op de teller, in totaal een 147 km en bijna 3000 hm!! De laatste 200 meter licht bergop tot aan de auto waren er dan ook TE veel aan, maar toch dik tevreden!!
Dit zijn de klimmekes die overwonnen zijn, met als mooiste denk ik de Kraaiberg.
1) Fjertelmeers
2) Schapenberg
3) Kraaiberg
4) Le Horlitin
5) Kluisberg
6) Oude Kwaremont
7) Paterberg
8) Waaienberg
9) Koppenberg
Bevoorrading
10) Kortekeer
11) Taaienberg
12) Eikenberg
13) Kapelleberg
14) Wolvenberg
15) Braambrugstraat
16) Abeelstraat
17) Molenberg
18) Armekleie
Bevoorrading
19) Berendries
20) Elverenberg-Vossenhol
21) Toepkapel
22) Tenbossestraat
23) Valkenberg
24) Foreest
25) Steenberg
Bevoorrading
26) Varent
27) Berg ten Houte
28) Fortuinberg
29) Muziekberg
30) Ten Berge

woensdag 6 mei 2009

Lyon

Na ons weekje toerskiën in April, maakten we nog een snel bezoek aan Lyon..

Baseliek Notre-Dame de Fourviève, is tevens een bedevaartsoord en ligt op de route naar Santiago de Compostella.Le Parc Des Hauteurs; kenmerkend is deze lange wandelbeulevard die loopt op de vroegere tramsporen.

Jardins du Rosaire die een religieze betekenis hebben en aansluiten aan de bailiek.Een nachtbeeld van de basiliek en de toer Metallique. Een mooi verbindinsparkje. Le mur des canuts. Een reusachtige tekening met levendig straatbeeld.



Parc de la Tête d'or.



Joggers stretchen aan de inkompoort van het park.

En een prima georganiseerd fietsennetwerk in de stad.

zaterdag 2 mei 2009

Koninklijke serre's van Laken

In 1873 ontwierp architect Alphonse Balat in opdracht voor Leopold 2 een serrecomplex dat aansloot bij het in klassieke stijl gebouwde Kasteel van Laken. De serres kregen het silhouet van een glazen stad ingeplant in een heuvelend parklandschap.De monumentale paviljoenen, de glaskoepels, de lange gaanderijen die als overdekte straten het terrein doorsnijden, betekenen meer dan een gewoon verhaal over een exotische plantentuin of over de constructieve toepassingen van ijzer en glas, en van een bouwprogramma dat "ideaal glaspaleis" heet. Ze zijn vooral de inspiratiebron van de toenmalige nieuwe Belgische architectuur. Samen met de Art Nouveau werden zij over de hele wereld bekend.
Veel tropische planten, palmen, bananen..

Paradijsvogelbloem.


Een mensenzee tss de gerariums en fuccia's.

Platycerium Grande (hertshoornvaren), bij ons wel gekend als kamerplant, deze zijn echt enorm groot.

Inkijk op de tuin, prachtig glooiend landschap in hartje Brussel.

Medinilla magnifica.