maandag 14 september 2009

Gerechtigheid

Wat ik vandaag las in het Nieuwsblad:

'Abramovich raakt zelfs met 113 dragers Kilimanjaro niet op'

"Zelfs met miljarden op de bank blijven sommige dingen onbereikbaar" Heerlijk!!! Meneer strandde op 4600 meter met zware ademhalingsproblemen... of hij tot daar is gewandeld of gedragen staat niet vermeld...

woensdag 9 september 2009

Bier !!!

Je zag het al, sponsering door Chimay tijdens de RBKC challenge. En zo wilde we ons weekendje verder spenderen. Na fysieke inspanningen volgen cullinaire hoogtepunten. Dus trokken we naar het bierweekend van de Lambikstoempers in Alsemberg. Jan en Christel waren ook van de partij en lieten ons meteen hun specialiteit het 'Lambooske' proeven, een fruitige geuze met frambozen.
Volgende bieren passeerden ook de revue:
* Bier van spontane gisting: Boon Kriek Marriage Parfait ->Dè betere kriek

* Blond bier hoge gisting: La Bobeline (Huyge) en als aanrader Kerckomse Tripel 9% een geweldige smaakbom.

* Bruin bier hoge gisting: Bink Bruin (Kerkom) niet zo geweldig als zijn blonde broeder en Boskeun (De dolle brouwers)

* De Saisons: Saison D'epautre, Saison Dupont en Moinette. En volgende omschrijving wil ik jullie niet onthouden:

Omschrijving van de saison: Robuust bier, knisperend en knapperig fris. Kruidig qua geur, mooie gele kleur naar lichtjes oranje toe, zacht fluwelig, met een forse en onstuimige schuimkraag. Boordevol aroma en smaak, vrij veel voor zo'n laag alcoholgehalte. Zeer hoppig en fruitig boeket, soms perzik, meestal citrus.Sommigen stippen tevens een peperig accent, droog en kruidig, aan. Het rijkelijke aroma- en smakenpalet is bijna onbegrijpelijk daar de saison bereid wordt met enkel zuivere bieringrediënten en er dus geen kruiden toegevoegd worden. De bereikte finesse komt enkel en alleen maar uit de gebruikte gisten en uit de liefde voor het brouwersvak, natuurlijk.Giet gerust de levende gistfond mee in het glas; in tegenstelling tot populair geloof krijg je er geen buikloop van maar bevat het wel een fikse portie vitamine B. De gistfond maakt het aroma van de saison fluweliger terwijl de smaak zachter wordt.
Geweldig toch, ik denk niet dat ze en wijn zo mooi kunnen beschrijven!!!
Als afsluiter een stevige lekkere menu in de voormalige papiermolen van Herisem, gelegen op een prachtige locatie in het Pajottenland.

dinsdag 8 september 2009

RBKC challenge

Naar jaarlijkse gewoonte doe ik mee met dit triathlonneke in de Ardennen. Deze keer samen met Tommy, volgende proeven moeten afgelegd worden; 6 km Kayak, 10 km lopen en 40 km mtb. Elk jaar is er een vernieuwd parcours en dat maakt het steeds weer spannend. Ook de hoogtemeters tijdens het lopen 530m en mtb 900m vormen een extra uitdaging.
Rond half elf vertrekken we aan het stuwmeer van Nisrammont voor de kajak, we hadden een slechte boot die steeds naar rechts ging, we weigeren te geloven dat het aan ons lag, wel werden we ingehaald door 3 andere boten, :-( De loopproef begonnen we in een stevig tempo, toch is die overschakeling niet altijd gemakkelijk (kajak->lopen) maar de vele hoogtemeters beginnen mij toch parten te spelen, wel een prachtig parcours en slechts één team dat ons inhaalt! Aan de mtb aangekomen, een snelle schoenwissel en het gas opendraaien, al snel halen we vele teams in tot ik een platte band krijg, verdorie, daar gaat onze goede tijd, de bandenwissel loopt niet zo vlot en we verliezen kostbare tijd, maar het volgende van het mtb-parcours leggen we toch nog vlot af, ondanks het feit dat we regelmatig ne keer opgehouden worden door tragere teams die ons niet voorbij lieten, tot mijn grote ergernis, maar enfin na 4 u17 min bereiken we de aankomst. Ongeveer dezelfde tijd als vorig jaar. Wat we echter wel vergeten waren is om nog twee extra controleposten te pinnen en het boogschieten om nog enkele extra minuten te krijgen. Het missen van die controlepunten geeft ons 1 uur straftijd :-( zo werden we 65 van de 112 ploegen, zonder al die tegenslagen wellicht rond plaats 10.