maandag 4 januari 2010

Winter in 't land




Wintertrekking december

19 December vertrokken we op wintertrekking, voor Tommy is dit een jaarlijks evenement, voor mij de eerste keer. Het idee is om twee dagen rond te trekken in de Ardennen met rugzak, eten, drank en slapen in open lucht. Normalerwijze geen zware uitdaging, maar we hadden geluk, Sabine voorspelde negatieve temperaturen en sneeuw!!
We arriveerde zaterdagmorgend in Comblain-La-Tour en volgde gr57 richting Aywaille, en arriveerde 's avonds na een 30 km in de bossen van Harzé waar we onze kamplaats maakte. Overdag gaf de thermometer al -12 aan, het zal een koude nacht worden. Voor we onze slaapzak in kropen nog snel een bevroren boterhammeke eten, schnapske drinken..

Tijdens de nacht ->enige minpunt = plassen bij -16, en het geweldige pluspunt = donzen sokjes en een hete thermos na een dag vriestemperaturen!! (welliswaar van den decathlon!)Na 15 uur in de slaapzak, volledig stijfgelegen eindelijk terug licht en begin dag 2.Véééél sneeuw, ijskoude wind, prachig panorama, ingekorte route van zo'n 15 km langs Xhoris terug naar de auto. En dan de beloning, rochefort 10 en een wildmenu!Met dank aan het team, mezelf, Fred, Liesbeth, Tommy, Dirk, Tom (Hildegard en Tim niet op deze foto)