woensdag 9 september 2009

Bier !!!

Je zag het al, sponsering door Chimay tijdens de RBKC challenge. En zo wilde we ons weekendje verder spenderen. Na fysieke inspanningen volgen cullinaire hoogtepunten. Dus trokken we naar het bierweekend van de Lambikstoempers in Alsemberg. Jan en Christel waren ook van de partij en lieten ons meteen hun specialiteit het 'Lambooske' proeven, een fruitige geuze met frambozen.
Volgende bieren passeerden ook de revue:
* Bier van spontane gisting: Boon Kriek Marriage Parfait ->Dè betere kriek

* Blond bier hoge gisting: La Bobeline (Huyge) en als aanrader Kerckomse Tripel 9% een geweldige smaakbom.

* Bruin bier hoge gisting: Bink Bruin (Kerkom) niet zo geweldig als zijn blonde broeder en Boskeun (De dolle brouwers)

* De Saisons: Saison D'epautre, Saison Dupont en Moinette. En volgende omschrijving wil ik jullie niet onthouden:

Omschrijving van de saison: Robuust bier, knisperend en knapperig fris. Kruidig qua geur, mooie gele kleur naar lichtjes oranje toe, zacht fluwelig, met een forse en onstuimige schuimkraag. Boordevol aroma en smaak, vrij veel voor zo'n laag alcoholgehalte. Zeer hoppig en fruitig boeket, soms perzik, meestal citrus.Sommigen stippen tevens een peperig accent, droog en kruidig, aan. Het rijkelijke aroma- en smakenpalet is bijna onbegrijpelijk daar de saison bereid wordt met enkel zuivere bieringrediënten en er dus geen kruiden toegevoegd worden. De bereikte finesse komt enkel en alleen maar uit de gebruikte gisten en uit de liefde voor het brouwersvak, natuurlijk.Giet gerust de levende gistfond mee in het glas; in tegenstelling tot populair geloof krijg je er geen buikloop van maar bevat het wel een fikse portie vitamine B. De gistfond maakt het aroma van de saison fluweliger terwijl de smaak zachter wordt.
Geweldig toch, ik denk niet dat ze en wijn zo mooi kunnen beschrijven!!!
Als afsluiter een stevige lekkere menu in de voormalige papiermolen van Herisem, gelegen op een prachtige locatie in het Pajottenland.

Geen opmerkingen: