zondag 5 oktober 2008

C2C deel 1

13 september Platja D'Aro -> Rupit (98 km -1950hm)

De eerste 50 km dienen als opwarming, dan komen we aan de bergen, meteen een steile klim met op het einde bike op de rug en klefferen tot boven, met als een beloning een café op de top!! Aankomst Rupit, een middeleeuws dorpje dat beschermd monument is.



14 september Rupit ->Montesquiu (58 km - 1175 hm)

Zalige single track tussen de bramen, volledig gedesoriënteerd door de adrenaline, maar onze GPS bracht terug duidelijkheid.

15 september Montesquiu -> Guardiola de Berguada (74 km - 2445 hm)


Prachtige, lees zware, off road klim, met s'avonds een waar eetfestijn op volkse wijze:


plaatselijke saucissen en pensen, brood met look en boter, salade met tonijn en asperges

***

Pasta uit de oven

***

Gebakken varkenswangetjes met frieten en konijn in tomatensaus

***

Crème Catalane

***

Carragilio (koffie met...)

***
Plaatselijke Baileys van het huis


16 september Guardiola ->St.Llorenç de Morunys (62 km -2250hm)

Onderweg zagen we dinotracks op de rotsen, verder fietsen daar prachtige valleien, bij aankomst fietsrepair; mijn vrijloop vervangen, bedankt Koen en Jan!!! Daarna een duik in het ijskoude zwembad..

17 september St.Llorenç ->Coll de Nargo (65 km - 1840 hm)

Hier bereiken we het hoogste punt van de CTC, 2400 hm. Samen met Isabel rijden we door een skigebied en dan komen we aan wel 7 toppen, waarna een afdaling van 35 km volgt, hoofdzakelijk offroad, alleen een stomme auto die niet aan de kant wil gaan voor 2 mountainbikebabes komt deze zalig afdaling een beetje verpesten :-(


18 september Coll de Nargo ->Tremp (82 km - 2170 hm)

Prachtige etape met een zalige snelle offroad afdaling tegen 56 km/uur, onze eindbestemming; de bewoonde wereld met de Ramblas in het mini!




19 september Tremp -> Puente de Montanana (77km - 2055 hm)

Typisch voor deze etappe is de meest bangelijke lange singletrack die ik ooit gereden heb gevolgt door deze prachtige kloof uitgehouwen in de rotsen... adembenemend, letterlijk dan voor de diepte die zich links van ons bevind, eerst een stukje stappen om te wennen daarna zéér geconcentreerd fietsen. Jaja bibi in actie, eerst naast, daarna op de fiets, toffe foto Isabel merci! Daarna een demonstratie van Walter op de voorafgaande singletrack...


Geen opmerkingen: