maandag 6 oktober 2008

CTC deel2

20 september P. d Montanana - Aldea de Puy de Cinca (103 km - 2050 hm)

Route werd iets ingekort omdat het vorige nacht zwaar geregend had, eerst zalige offroad klim en afdaling, daarna prachtig stuk door gr pad langs de rivierbedding. De laatste afdaling langs rood gravelpad met zicht op het prachtige meer waar we tot zonsondergang konden genieten en zwemmen, heerlijk!!

21 septemeber Aldea - Nocito (84km - 2300 hm)

Oversteek met raft en zodiac om ons en onze stalen rossen over te zetten, daarna natuurpark Sierra de Guara en slick rock rijden!


22 septemeber Nocito - Murillo de Gollego (110km - 2435hm)

Voor mij één van de mooiste etappes, spijtige van het donkere weer, een mooie gr downhill singletrack, daarna een stukje over de weg met de meest lastige klim daar de modder; mijn wielen zogen zich gewoon vast daarenboven moesten we 1000 hoogtemeters overwinnen, maar de beloning is weer geweldig, singletrack door de bossen, en dan een opflakkering tss de wolken en het kasteel is in zicht. Daar staat Jan gelukkig met bevoorrading, 2 aquariussen, 2 bananen en 2 nectarinnen moeten me net genoeg energie geven voor het laatste stuk, met nog een korte klim en een singletrack afdaling doorheen de suikerbroodmassieven, hallucinant!!!


23 september Murillo de Galego (88 km - 1375 hm)

Hier rijden we richting woestijn. Het landschap wordt vlakker, droger en de wind komt opzetten, veel amandelbomen (zie foto, zo worden ze geplukt) 's avonds heerlijke maaltijd.


24 september Sadaba - Miranda de Argo ( 102 km - 1025hm)

We bevinden ons nu in de meest noordelijke woestijn van Europe, de Bardenas Reales, de dag kort samengevat; prachtig panorama, spelen met de helmcamera op de drakenrug, en windbeuken tot aan ons hotel :-(

25 september Miranda - Urbasa (87 km - 1650 hm)

Terrasjesweer en genieten dat we weer in de bergen zijn. En een "boss" moment, de geliefde rijspapjes voor onderweg.

26 september Urbasa - Zudair (54km - 1425 hm)

Aanbeland in het Baskenland, vochtig, groen, steil, magnifieke beukenbossen, zalige singletracks door de bossen, en sjieke heirwegen... Onderweg proberen we een meeuw te redden, mijn taak bestond eruit foto's te nemen, Davy had ze gvangen en Walter mocht er de vishaken uithalen, haar bek was namelijk op 2 plaatsen doorboord en op die manier vastgeniet, ik vrees wel dat we te laat waren, het beest had al een behoorlijke stank...

27 september aankomst in Zarouts en fiesta!!!

Dit is een hotspot voor wavesurfers en een ware uitlaatklep voor mountainbikers die na 15 dag bergen weer eens onder de mensen komen, gelukkig geen bezwarend materiaal van de fiesta, 't was zàlig!


Geen opmerkingen: