donderdag 20 september 2007

Reisroute

Van 10 oktober tot 22 november reizen Wim en ik door Nepal om daar de bergen te verkennen. De keuze is gevallen op de Makalu-travers met Eastcol en Mera Peak (6476) Eenvoudigweg door de aantrekkingskracht van dit stuk ongerepte natuur dat nog niet platgelopen is door menig toerist en dan als kers op de taart Mera Peak omdat het zicht van hieruit op de verschillende achtduizenders adembenemend zou zijn. We kiezen er ook voor om alles op eigen houtje te doen, wat geen gemakkelijke opgave is maar des te intenser we deze tocht kunnen beleven. Hier volgt een korte schets van onze eertse 3 à 4 weken...

We vliegen van Kathmandu naar Tumlingtar, van waar we via de klassieke route over de Shipton La naar het Makalu basiskamp lopen. De tocht voert ons vanuit één van de laagste punten vanuit Nepal (300m) over vochtige bospaden tot midden in een ijzig arena van achtduizenders, met een zicht op Makalu, Mount Everest en Lhotse. We volgen de Arun (rivier) door de ongerepte natuur, de jungle, de oerbossen en enkele passen van meer dan 4000 m met een fascinerend uitzicht op de Makalu-keten.
Het basiskamp recht onder de enorme Makalu zuidwand gelegen- is een schitterende plek om te acclimatiseren en een eerste verkenning van het ijzige hooggebergtetraject. Via een steile klim bereiken we East Col en het enorme ijs- en sneeuwbekken dat de ‘Lower Barun Glacier’ voedt. Via de West Col komen we aan in de Hongu-vallei die we volgen tot de Mera La. Tegen dan zijn we volledig geacclimatiseerd en zal de beklimming van Mera Peak (6476m) bij goede condities alleen maar een genot zijn!!







Geen opmerkingen: